WordPress sitenizi taşıma sırasında aşağıdaki hatalar ile karşılaşıyor olabilirsiniz, özellikle godaddy de barınan siteniz varsa ve godaddy phpmyadmin‘den aldığınız yedeği başka bir hosting’e veya sunucuya yüklerken “#1273 – Unknown…
Yorum BırakKategori: SEO
search engine optimization
Evet başlıkta belirttiğim gibi uzun araştırmalarım sonucu en ucuz vps yani sanal sunucuyu buldum ucuzdan ziyade bir reseller bile bu kadar ucuz değil…
Yorum BırakSpidering denildiğinde ilk aklımıza gelen konu arama motorlarının siteleri gezerek siteler hakkında bilgi edinmesi aklımıza gelmekte ancak biz bu yazımızda arama motorlarındaki spidering işleminden çok…
Yorum Bırak
Güvenlik testi yaparken birçok araca ihtiyaç duyulur. Bazen çok basit şeyleri bile yapmak için araçları kullanmak gerekebilir ama eğer Firefox kullanıyorsanız bu eklentiler ile araçların yerine hızlı bir şekilde yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz. Sık kullanılan ve çoğunluğun tercih ettiği eklentileri sıraladım ama tabi ki bu liste artırılabilir. Firefox için geçerli bu eklentilerin birçoğunu ve ya benzerlerini chrome içinde bulabilirsiniz. İlerleyen vakitlerde Chrome kullananlar içinde bir liste yapabiliriz.
1. Tamper Data
HTTP/HTTPS header ve post parametrelerini değiştirmek ve görüntülemek için kullanılan bir araçtır. Bununla birlikte en çok kullanılan popüler bir eklentidir. Bu eklenti ile hedefe üzerindeki post ve get istekleri üzerinde değişiklik yapmayı sağlar. Bu şekilde güvenlik testlerinde yapılacak XSS ve SQLi saldırılarında da yardımcı olur.
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/tamper-data/
2. Fire Bug
Web geliştiricilerinin en büyük yardımcılarından biri olan bu araç, anlık olarak browser üzerinde HTML, CSS ve JS inceleyebilir ve hata ayıklamalarını yapabilir. Aynı zamanda web uygulama güvenliği içinde etkili bir eklentidir. Bu eklenti ile JS dosyaları incelenerek XSS açıkları kontrol edilebilir. Elde edilen verilere göre DOM Based XSS gibi ataklar gerçekleştirilebilir.
Yorum BırakMerhaba,
Yıllardır internette buna benzer onlarca makale okumuşsunuzdur.Ama ben bu yazıda size bu işin gerçeğini göstermeye çalışacağım. En azından bunu yapamasam bile size “para kazanma mantığı” ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım.“Bu girişin kalanını oku” butonunu tıklayarak öğrenmeye başlayabilirsiniz.:)
Yorum Bırak
Router gibi fiziksel araçlar kullanarak, ağımızı genişletme ihtiyacı duyabiliriz. Bunun için Subnet’ler veya Network segmentleri oluşturmamız gerekir. Ayrıca var olan bir Network’ü daha etkili ve hızlı kullanmak için ufak Subnet’lere ayırma ihtiyacıda duyabiliriz.
Büyük ağ yapılarında Subnet Mask’ın basit yapısı olan 0 ve 255rakamları dışına çıkılabilir. Subnet Mask içindeki bir oktet, içindeki bit’ler alt bölümlemeler (Subnet) için kullanılabilir.
Subnet Nedir ?
Network içinde diğer kısımlardan Router veya Router’lar ile ayrılan fiziksel segment’e Subnet adı verilir. Özellikle network trafiğini azaltmak veya farklı network teknolojilerini kullanmak (Ethernet, Token Ring, vs.. ) için Subnet’lere ayırma ihtiyacı duyulur. Aynı network içinde ayrılan Subnet’lerin ; Network ID’leri ayrı olması gerektiğinden, elimizde bulunan IP sınıfı ile yeni bir Subnet üretmemiz gerekir. Bu işleme kısaca IP Hesaplamaları adı veriyoruz.
Örneğin ; 300 bilgisayarlı bir ağımız olsun, bu bilgisayarların aynı network
Yorum Bırak
Özel URL, doğrudan profilinize veya sayfanıza bağlanan kısa ve hatırlaması kolay bir web adresidir.
Örneğin, YouTube’un Google+ sayfası, kullanıcıları kendi sayfasını ziyaret etmek üzere google.com/+YouTube adresine yönlendirebilir (https://plus.google.com/115229808208707341778 yerine).
Uygunluk gereksinimlerini karşılıyorsanız Google+ hesabınız veya sayfanız için özel bir URL alabilirsiniz. Bu, Google+ profilinize veya sayfanıza önceden atanan özel URL’lerden birini seçebileceğiniz anlamına gelir. Önceden atanmış özel URL’ye bağlı olarak, onu kendinize özgü hale getirmek için birkaç harf veya rakam eklemeniz de gerekebilir.
Özel URL’ler, Google+ Kullanıcı İçeriği ve Davranış politikalarına ve Google+ özel URL kullanım şartlarına uygun şekilde kullanılmalıdır.
Özel URL alınmasına ilişkin gereksinimler
Yorum BırakOutage Analyzer, internetin en büyük siteleri ve web servislerinin online kesintilerini gerçek-zamanlı olarak bir harita üzerinde takip etmeyi sağlayan çok yararlı bir sitedir.…
Yorum BırakTwitter ve Facebook’un ardından Google da her sene yayınladığı ve geride bırakılan yılda geçen önemli olayları konu alan Zeitgeist listesini basına sundu. 50′yi aşkın ülkeyi kapsayan listede 2012 yılının en çok aranan başlıklar, kişiler ve trendler listeler açıklandı.
Google Zeitgeist’da, yılın en hızlı yükselen 10 sorgusuyla birlikte 2012′nin ruhunu yakalayabilmek amacıyla milyarlarca Google araması incelenirken, dünyada trend olan aramalar arasında ani ölümüyle büyük üzüntü yaratan Whitney Houston, yeni fenomen Gangnam Style ve Sandy Kasırgası öne çıktı.
2011’e kıyasla 2012’de aralıksız bir dönem boyunca en yüksek trafik hacmine sahip aramaların dikkate alındığı listenin Türkiye bölümünde ise ünlü isimler arasında Hadise ilk sırada yer alırken, onu Mustafa Ceceli ve Tarkan takip etti. En fazla aranan TV dizisi kategorisinde yılki başarısını koruyan ‘Muhteşem Yüzyıl’ en çok aranan dizi olurken, Kuzey ve Güney ile Kurtlar Vadisi Pusu dizileri ikinci ve üçüncü sırayı aldı.
Yükselen arama trendlerinde ise
Yorum BırakGoogle adsense yayıncısı siteler arasında 2011 yılı içerisinde dünyada en çok gelir elde eden sitelere bir göz atalım. Önceki yazımda google adsense’in ne olduğu ve nasıl çalıştığını anlatmıştım ki isim yapmış popüler sitelerin bu sistemi kullandığını da belirtmiştim. Bu yazımda ise kısaca aylık gelire göre top 10 listesini göstermekteyim.
Adsense Top 10 Listesi
1. Mashable
Dünyaca ünlü sosyal medya ve teknoloji blogu mashable.com listenin başında yer alıyor.
Kurucu: Pete Cashmore
Kuruluş Yılı: 2005
Aylık Sayfa Gösterimi: 25 milyon
Aylık Adsense Geliri: 600.000$
Yorum Bırak
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.