"Enter"a basıp içeriğe geçin

The remote session was disconnected because there are no Remote Desktop License Servers available to provide a license

Remote Desktop Services Session Host rolü herhangi bir lisans sunucu olmadan 120 gün süre ile kesintisiz olarak hizmet verebilir. Bu zaman zarfı içerisinde ya sunucunuzu lisanslamalı yada merkezi bir lisans sunucunuz varsa (KMS gibi) bu sunucu üzerine lisansı girmeli  bu sunucuyu Remote Desktop Sunucunuza göstermelisiniz. Verilen zaman aralığında sunucuya lisans anahtarı girilmezse bu sürenin bitimi ile beraber sunucuya logon olurken aşağıdaki gibi bir hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz.

 

Yukarıda bulunan hata mesajına ek olarak sunucu üzerinde bulunan Event Viewer (Olay Günlüğü) içerisinde de aşağıdaki gibi bir hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz.

Event ID:1128

Source:TerminalServices-RemoteConnectionManager

 

Bazı durumlarda sunucuya lisans anahtarı girmek yada lisans sunucusunu göstermek yerine bu süreyi yeniden başlatmak isteyebilirsiniz.

 

Bu durumda HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\RCM\GracePeriod altında bulunan L$RTMTIMEBOMB_ registry değerini silmelisiniz. Bu registry değerini silmek için ilgili registry kaydı üzerinde admin haklarına sahip olmalısınız. İlgili registry değerini sildikten sonra sunucuyu yeniden başlatmalısınız. Sunucu yeniden başlatıldıktan sonra bu süre yeniden başlayacaktır.

Faydalı Olması Dileğiyle …

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.